Koulutusta puheterapeuteille: etänä lähelle – etäpuheterapian mahdollisuudet

Haluatko monipuolistaa työtapojasi ja saada uusia keinoja lähiympäristön aktivoimiseen kuntoutukseen osallistumisessa? Mietityttääkö kenelle etäkuntoutus sopii ja ei sovi? Meneekö työpäivästäsi suuri osa autolla ajamiseen, voisiko osan käynneistä korvata etäyhteydellä? Kiinnostaako sinua varhaiskuntoutus ja sen toteuttaminen etäyhteydellä?

Etäkuntoutus on vakiintunut jo osaksi kuntoutuskenttää. Suomessa on useita alueita, jonne puheterapeutin erityisosaamisen saaminen on haastavaa. Puheterapiaa tarvitsevat lapset ja aikuiset ovat alueellisesti epätasa- arvoisessa asemassa.

Puheterapian toteuttaminen etäyhteydellä on vielä työtapana tuore. Etäkuntoutus vaatii terapeutilta perehtyneisyyttä tietotekniikkaan ja uuden työskentelytavan omaksumista. Etäkuntoutus vaikuttaa mm. tapaan ohjata asiakasta ja lähiympäristöä. Myös tietoturvallisuuteen liittyvät asiat ovat tärkeitä ottaa huomioon noudattaen Valviran ja Kelan antamia ohjeistuksia etäkuntoutuksen toteuttamisesta.

Suomen puheterapeuttiliiton eettisen toimikunnan kannanoton mukaan etäterapian soveltuvuus on arvioitava aina yksilöllisesti, eikä lähtökohtaisesti mitään asiakasryhmää voi sulkea ulkopuolelle. Tärkeää on myös tiedostaa, että etäkuntoutus ei sovi kaikille. Koulutuksesta saat lisää työkaluja sen miettimiseen, kenelle etäkuntoutus sopii.

Sisältö

Kyseessä on kaksipäiväinen käytännönläheinen koulutus, mikä antaa puheterapeutille perustietoa ja teoriaa etäkuntoutuksesta ja sen toteuttamisesta sekä käytännön esimerkkejä ja ilmiöitä etäkuntoutuksesta. Koulutuksessa pohditaan yhdessä osallistujien kanssa mm. erilaisia etä- ja lähikuntoutuksen mahdollisuuksia.

Ensimmäisenä päivänä käsitellään etäkuntoutuksen perusteita, tekniikkaa, käytänteitä sekä teoriaa. Koulutuspäivä sisältää esimerkkejä sekä lasten että aikuisten etäkuntoutuksesta. Toisena koulutuspäivänä keskitytään varhaiskuntoutukseen, käydään läpi teoriaa vaikuttavasta varhaiskuntoutuksesta sekä käytännön toteuttamisesta etäyhteydellä. Koulutuspäivä perustuu kouluttajien toteuttamaan kelan kaksivuotiseen etäkuntoutushankkeeseen Etänä lähelle – erityislapsen arki kuntouttavaksi etäpuheterapian keinoin.

1.päivä klo 9.30-16 (aamukahvi klo 9)

  • Etäkuntoutuksen perusteita ja tutkimustietoa
  • Tietotekniikka, tietoturvallisuus, Valviran ja kelan asettamat kriteerit
  • käytäntöjä Suomesta ja maailmalta
  • käytännön esimerkkejä ja videoita puheterapian etäkuntoutuksesta

2.päivä klo 8.30-15 (aamukahvi klo 8)

  • Etänä Lähelle -hankeen esittely ja tulokset
  • Teoriaa varhaiskuntoutuksesta ja menetelmiä (mm. Ruotsin käypähoitosuositus, AKKtiv, voimauttava vuorovaikutus, AAC, RAACS)
  • Varhaiskuntoutus etäterapiassa, vanhemman ohjaus etäyhteydellä
  • Kokemusasiantuntijoiden/vanhempien ajatuksia etäterapiasta varhaiskuntoutuksessa

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat puheterapeutit Heli Konola ja Anu Leinonen, joilla on vuosien monipuolinen työkokemus puheterapiakentältä. Etäkuntoutuksen maailmaan terapeutit ovat sukeltaneet kolmen vuoden ajan ja saaneet hyviä kokemuksia kuntoutuksen toteuttamisesta etäyhteydellä monenlaisten asiakkaiden kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus sopii puheterapeuttien lisäksi kuntoutuksen ammattilaisille sekä etäkuntoutuksesta kiinnostuneille

27.-28.2.2020 OULU
Oulun Musiikkikeskus Leevi Madetojankatu 1-3 90140 Oulu

2.-3.4.2020 LAHTI
Askotalo Askontalo 9 15100 Lahti

Hintatiedot

Koulutus maksaa 350 eur (sis. alv) Hinta sisältää lounaan ja kahvit

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautuminen on sitova. Perutusta ilmoittautumisesta veloitamme puolet koulutuksen hinnasta.
Sanapolku Oy Haapaniemenkatu 40 D 1 70100 Kuopio

Lataa esite

Seuraa meitä

Sanapolku Oy

Sanapolku Oy on puheterapia-alan yritys, joka tarjoaa puheterapiaa ja puheterapeuttisia tutkimuksia lapsille, nuorille ja aikuisille Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella.

Toimipisteet

Kuopio

Haapaniemenkatu 40 D 1, 70110 Kuopio
050 379 2314

Lahti

Askonkatu 9, 15100 Lahti
050 381 8766

Vantaa

044 594 8757

Oulu

Koulukatu 17, 90100 Oulu (II krs)
044 594 8757

Kotka

050 466 7666